top of page

Student Group

Public·51 members
Ake Hernandez
Ake Hernandez

Fjalor Arabisht Shqip Pdf Downlo


Fjalor Arabisht Shqip Pdf Downlo - Një mënyrë e lehtë për të mësuar gjuhën arabe
Gjuha arabe është një nga gjuhët më të folura në botë, me rreth 420 milionë folës në 60 shtete. Ajo është gjithashtu një nga gjuhët zyrtare të OKB-së dhe një nga gjuhët kryesore të shkrimit dhe komunikimit në botën islame. Gjuha arabe ka një histori të pasur dhe një kulturë të larmishme, duke përfshirë letërsinë, artin, shkencën dhe filozofinë.
Fjalor Arabisht Shqip Pdf DownloPër shumë njerëz që duan të mësojnë gjuhën arabe, një nga sfidat më të mëdha është mungesa e materialeve të përshtatshme dhe të besueshme për t'u përdorur si burime. Shumica e librave dhe kurseve që ofrohen në treg janë ose të vjetruara, ose të shtrenjta, ose të vështira për t'u ndjekur. Për këtë arsye, shumica e njerzve qe duan te mesojne gjuhen arabe nuk arrijne te kene rezultate te mira.


Një zgjidhje e mundshme për këtë problem është përdorimi i internetit si një mjet për të gjetur dhe shkarkuar materiale falas për të mësuar gjuhën arabe. Një nga kërkesat më popullore në internet është "Fjalor Arabisht Shqip Pdf Downlo", qe do te thote te shkarkosh nje fjalor arabisht-shqip ne formatin pdf. Ky lloj i fjalorit mund të jetë shumë i dobishem për ata qe duan te mesojne gjuhen arabe, pasi ofron nje liste te gjere te fjaleve dhe shprehjeve ne te dyja gjuhet, me transkriptimin fonetik dhe shpjegimin e kuptimit. Nje fjalor i mire mund te ndihmoje ne zgjerimin e fjalorit, ne permiresimin e shqiptimit dhe ne kuptimin e teksteve.


Ku mund të gjeni një Fjalor Arabisht Shqip Pdf Downlo?
Njera nga menyra me te thjeshta per te gjetur nje Fjalor Arabisht Shqip Pdf Downlo eshte te perdorni nje motor kerkimi si Bing. Duke shkruar kete fraze ne kutine e kerkimit, ju do te shihni nje liste te rezultateve qe lidhen me kete teme. Ju mund te zgjidhni ate qe ju pelqen me shume dhe ta shkarkoni ne kompjuterin tuaj ose telefonin tuaj celular. Por para se ta beni kete, ju duhet te jeni te sigurte se burimi eshte i besueshem dhe i sigurte, dhe se fjalori eshte i plote dhe i sakte.


Nje menyre per te verifikuar besueshmerine e burimit eshte te kontrolloni komentet dhe vleresimet e perdoruesve te tjere qe kane perdorur ate fjalor. Ju gjithashtu mund te kontrolloni daten e publikimit dhe autorin e fjalorit, per te pare se sa i fresket dhe i perkthyer eshte ai. Nese ju dyshoni per cilsiene e fjalorit, ju mund ta hapni ate ne formatin pdf dhe te shikoni nese ka gabime gramatikore, drejtshkrimore ose semantike. Ju gjithashtu mund te krahasoni disa fjale ose shprehje me burime te tjera, per te pare se sa jane te sakta dhe te perdorshme.


Cilat janë disa nga Fjalorët Arabisht Shqip Pdf Downlo më të mirë?
Nga kerkimi qe kemi bere ne Bing, kemi gjetur disa fjalore arabisht-shqip ne formatin pdf qe mund te jene te dobishem per ju. Keta jane disa prej tyre:


 • Fjalor Shqip Arabisht Anglisht : Ky fjalor eshte nje punim i Imbrja Hajrullai, dhe permban rreth 5000 fjale ne te tri gjuhet. Ai eshte i ndare ne dy pjese: nje pjese ku fjala shqipe eshte perkthyer ne arabisht dhe anglisht, dhe nje pjese ku fjala arabe eshte perkthyer ne shqip dhe anglisht. Fjalori gjithashtu ofron nje shtojce me disa biseda te thjeshta nga jeta e perditshme ne gjuhen arabe. • Dr. Irida Hoti VLERA E NJË FJALORI TË PABOTUAR "SHQIP-ARABISHT" i autorit Ismajl Muça : Ky fjalor eshte nje studim i Dr. Irida Hoti, qe analizon vleren dhe rendesine e nje fjalori te pabotuar shqip-arabisht, i hartuar nga studiuesi Ismajl Muça ne vitin 1981. Ky fjalor eshte nje vepër voluminoze, qe permban rreth 25.000 fjale me rreth 30.000 shembuj, fraza, lokucione per te ilustruar ne menyre specifike menyren, vendin dhe rastet kur perdoret fjala. Ky fjalor eshte nje burim i pasur per studiuesit e gjuhes dhe kultures arabe. • Fjalori Persisht Shqip : Ky fjalor eshte nje punim i anonim, qe ofron nje liste te fjaleve dhe shprehjeve ne gjuhen persise (farsi) dhe perkthimin e tyre ne gjuhen shqipe. Ai eshte i ndare ne dy pjese: nje pjese ku fjala persise eshte perkthyer ne shqip, dhe nje pjese ku fjala shqipe eshte perkthyer ne persisht. Fjalori mund te jete i dobishem per ata qe duan te mesojne gjuhen persise, qe eshte nje nga gjuhet me te ngjashme me gjuhen arabe.Keto jane vetem disa nga fjaloret arabisht-shqip qe mund te gjeni ne internet. Ju mund te kerkoni edhe me tej per te gjetur ate qe ju pershtatet me mire. Ju urojme suksese ne mesimin e gjuhes arabe!


About

Welcome to the group! You can connect with other members, ge...

Members

 • Heather Adams
 • Arya Bhatnagar
  Arya Bhatnagar
 • Jos Binoye
  Jos Binoye
 • Pankaj
  Pankaj
 • Samson Conal
  Samson Conal
bottom of page